Tien jaar Rustpunt feestelijk gevierd

Taart van Rusthof bij de viering van het tienjarig bestaan van het Rustpunt. Voor de viering had Crematorium en Begraafplaatsen Amersfoort (CBA) de koffiekamer van aula 1 beschikbaar gesteld. En dat was nog niet alles: alle aanwezigen kregen het boek "Hier rust" van auteur Remco Reiding mee naar huis. Directeur Wilco Plaggenborg verraste het bestuur met bloemen en "een fles".

 

Voorzitter Ger Hogers vertelde over de moeizame totstandkoming van het Rustpunt als plaats waar bezoekers op zaterdagen en zondagen koffie, thee, soep en vooral een luisterend oor kunnen vinden. Directeur Plaggenborg van Rusthof feliciteerde de aanwezigen omdat zoiets als het Rustpunt vrij uniek is in Nederland en omdat de vereniging voor Rusthof fungeert als "oog en oor".

 

Rondleiding

De Amersfoortse singer-songwriter Miranda van 't Hof luisterde met haar zang en gitaarspel de bijeenkomst op en Abe de Verteller sloot de viering af.

Aansluitend aan het samenzijn kregen de aanwezige leden tijdens een rondleiding een kijkje achter de schermen in de gerenoveerde aula 1 en in het crematorium waar een nieuwe oven is gebouwd.

 

Tot slot was er onder leiding van journalist en schrijver Remco Reiding met een veel groter gezelschap een kleine rondgang langs een aantal graven van bijzondere Amersfoorters. Aan het einde daarvan bood Reiding het eerste exemplaar van zijn boek "Hier rust" aan aan Amersfoorts burgemeester Lucas Bolsius.