Nieuwe dienstregeling bus

 

Ook voor stadsbus 19 van het station naar begraafplaats en crematorium Rusthof geldt vanaf nu een nieuwe dienstregeling. De bus rijdt voortaan twee maal per uur op en neer in plaats van voorheen drie maal. 's Middags zijn de vertrek- en aankomsttijden drie minuten eerder dan 's morgens. De bus rijdt alleen op werkdagen, dus niet tijdens het weekeinde.

 

Vanaf station Amersfoort vertrekt de eerste bus naar Rusthof om 09.11 uur. De volgende om 09.41 uur. 's Morgens telkens om 11 minuten over het hele uur en om 41 minuten over het hele uur. 's Middags veranderen de tijden: Dan vertrekt de bus om 8 minuten over het hele uur en om 38 minuten over het hele uur. De laatste bus vertrekt 's middags om 16.08 uur vanaf het station naar Rusthof.

 

Einde aan klachten

 

Vanaf Rusthof richting station vertrekt de eerste bus om 09.21 uur, de volgende om 09.51 uur. Daarna 's morgens steeds om 21 minuten over het hele uur en om 51 minuten over het hele uur. 's Middags vanaf 14.00 uur vertrekt de bus om 18 minuten over het hele uur en om  48 minuten over het hele uur.

 

Met de nieuwe dienstregeling moet een einde komen aan de vele klachten over de dienstregeling van busmaatschappij Syntus en vooral onderaannemer Besseling. Ze hebben er een potje van gemaakt bij de uitvoering van de dienstregeling. De bussen reden niet of reden te laat, ze passeerden zonder naar de halte op Rusthof te komen. Soms bejegenden de chauffeurs de reizigers onheus.

 

Melden

 

De gemeente verwacht dat met de nieuwe dienstregeling geen (of nauwelijks geen) ritten meer uitvallen. De nieuwe dienstregeling is te vinden op www.syntusutrecht.nl. U kunt ook tegen lokaal tarief bellen naar de klantenservice van Syntus: 088 - 0331360. Bij de servicewinkel op het station kunt u een lijnenfolder (busboekje) ophalen.

De gemeente nodigt onze vereniging uit klachten over de uitvoering van de nieuwe dienstregeling van lijn 19 van en naar Rusthof te melden. Als dat noodzakelijk is, zal onze vereniging van die uitnodiging gebruik maken. Als u klachten hebt, kunt u ze kenbaar maken via secretaris@vriendenrusthof.nl