Kerstavond is Lichtjesavond op Rusthof

Begraafplaats Rusthof verwacht op kerstavond, zondag 24 december, vanaf vier uur ‘s middags zo’n tweeduizend bezoekers voor de traditionele Lichtjesavond.

 

De lanen op de begraafplaats zullen dan met kaarsen verlicht zijn. Op het water van de vijver zullen brandende kaarsen drijven en de gebouwen zullen sfeervol zijn aangelicht.

 

Iedere aanwezige ontvangt een grafkaarsje, dat hij of zij brandend kan plaatsen op het graf van een dierbare. Ook ontvangt de bezoeker een transparante kerstbal met een papiertje waarop hij of zij een wens, gedachte of naam kan schrijven. Alle kerstballen met ingevulde papiertjes komen vervolgens aan een nieuwe, speciaal geconstrueerde alumi- nium “kerstboom” te hangen.

 

Glühwein

 

Op het voorplein staat tijdens de Lichtjesavond een podium waarop het Amersfoortse à capellakoor Proof-it optreedt.
De gemeente Amersfoort, eigenaar van de begraafplaats, biedt de bezoekers koffie, thee of warme glühwein aan.
De Lichtjesavond duurt tot half acht. Kinderen krijgen marsh- mallows die ze boven vuurkorven roosteren.

 

Ook dit jaar zijn er speciale parkeervoorzieningen getroffen om de auto’s van de bezoekers een plek te geven. Er zijn tien verkeersregelaars om het verkeer op de Dodeweg zo goed mogelijk in banen te kunnen leiden. De Lichtjesavond is mogelijk dankzij medewerking van alle personeelsleden van Rusthof en een aantal vrijwilligers van onze vereniging.