Vrienden in EVA-weekjournaal

Kijkt u naar aflevering week 2 van het weekjournaal van de lokale Amersfoortse omroep EVA, dan ziet u voorzitter Ger Hogers van onze vereniging. Een tv-ploeg van EVA heeft  een vraaggesprek opgenomen tijdens de "Nieuwsjaarsreceptieval" van het college van Burgemeester en Wethouders op maandag 8 januari.

 

Hogers vertelde dat vrijwilligers van onze vereniging elke zaterdag en zondag de deuren van het Rustpunt op de begraafplaats openstellen. Daar kunnen mensen behalve koffie, thee en fris een luisterend oor vinden. Dat is bijzonder in deze tijd waarin er weinig aandacht is voor de ander. Uiteraard vertelde hij ook dat onze vereniging optreedt als belangenbehartiger van mensen die grafrechten hebben op de begraafplaats.

 

De Nieuwsjaarsreceptieval is een nieuwe formule die in de plaats is gekomen van de traditionele nieuwjaarsreceptie. Voor een delegatie van ons bestuur een mooie gelegenheid om burgemeester Lucas Bolsius de hand te drukken, die onze vereniging zendtijd gaf in één van zijn wekelijkse vlogs. Ook om verkeerswethouder Hans Buijtelaar te laten weten dat er nog zorgen zijn over het busvervoer van en naar Rusthof.