Team Rustpunt op sterkte

 

Dit zijn de gastvrouwen en gastheren die u namens de vereniging Vrienden van de begraafplaats Rusthof ontvangen in het Rustpunt. Daar kunt u na uw bezoek aan een graf of een urn op zaterdag- en zondagmiddag koffie, thee, fris en desgewenst een luisterend oor vinden.

 

Ze kwamen - samen met het bestuur en de andere vrijwilligers - bijeen tijdens een nieuwjaarsbijeenkomst. Voor het bestuur was het een goede gelegenheid om hen te laten weten dat onze vereniging meer bekendheid wil geven aan haar bestaan. Te veel Amersfoorters en Leusdenaren zijn niet op de hoogte van het bestaan van onze vereniging en dus al helemaal niet van onze activiteiten. Om die in de toekomst te kunnen voortzetten zijn meer leden nodig.

 

Om gezondheidsredenen of omdat ze al vele jaren trouwe gastvrouw of gastheer in het Rustpunt zijn geweest heeft een aantal vrijwilligers zich het afgelopen jaar teruggetrokken. Dankzij de komst van een aantal nieuwe vrijwilligers is het team weer op sterkte en kan het werk van de vereniging voortgaan, stelde voorzitter Ger Hogers tevreden vast. Zonder vrijwillige gastvrouwen en gastheren in het Rustpunt heeft de vereniging geen reden tot bestaan.

 

Het was de eerste keer dat de vereniging zo'n bijeenkomst heeft gehouden en een mooi moment om nieuwe vrijwilligers de gelegenheid te bieden kennis te maken met de "oud gedienden" en omgekeerd. Tot verbazing van de bestuursleden hebben de vrijwilligers een blijk van hun waardering aangeboden aan het bestuur. Alle vijf bestuursleden kregen een bos bloemen en een fles. Hoewel een beetje de omgekeerde wereld hebben de bestuursleden de geste zeer gewaardeerd.

 

Op de foto van Gerard Kamp ontbreken helaas de gastvrouwen: Frederiek van Manen, Louise Smits, Brigitte Tempel en Willemijn Vetkamp.