Jong leven op begraafplaats

 

Weinig mensen weten dat op begraafplaats Rusthof vele tientallen nestkasten zijn waar vogels hun eitjes leggen en uitbroeden. Zaterdag 19 mei was de eerste van drie - inmiddels volgeboekte - rondleidingen langs een aantal nestkasten op de schitterende begraafplaats Rusthof.

 

Wie eraan wilde deelnemen moest zaterdag 19 mei wel vroeg uit de (spreekwoordelijke) veren. De rondleiding onder leiding van "Gezonde Vogelaar" Adriaan Sleeuwenhoek begon om 08.00 uur. Maar het vroege opstaan was de moeite waard.

 

Sleeuwenhoek is als vrijwilliger verantwoordelijk voor het nestkastenproject op Rusthof. Voor deelnemers die slecht ter been zijn was een golfkar beschikbaar. Na afloop was er voor de deelnemers een smakelijk ontbijt. In de volgende papieren Nieuwsbrief van de Vrienden van begraafplaats Rusthof Amersfoort meer hierover.