Voortaan op zondagen EHBO'ers op Rusthof

Negen gastvrouwen en gastheren van het Rustpunt op begraafplaats Rusthof Amersfoort hebben zaterdag 8 december met succes de cursus Uitgebreide EHBO van het Rode Kruis afgerond.

 

De vereniging Vrienden van de begraafplaats Rusthof stelt elke zaterdag en zondag op de begraafplaats het Rustpunt open. Daar kunnen mensen die een graf of een urn van een dierbare hebben bezocht, koffie, thee en vooral een luisterend oor vinden.

 

De personeelsleden van Rusthof zijn EHBO'ers. Maar op zondagen en deels op zaterdagen zijn er geen uitvaarten en is het personeel niet aanwezig om eerste hulp te verlenen. Dat kan voortaan een dienstdoende gastvrouw of gastheer van het Rustpunt doen.

 

De Utrechtse EHBO-instructeur René van Leliveld heeft de cursus belangeloos gegeven. De cursus werd mede mogelijk gemaakt dankzij sponsoring van de stichting De Boom, hoveniersbedrijf 't Wencop en Paul Baggerman van Houweninge, beheerder van de Heiligenberg, waaronder het Koetshuis, waar de deelnemers voor de cursus samenkwamen.