Nieuw bestuurslid stelt zich voor

 

Misschien kent u mij als oud-leerkracht of ouder bij het Palet in Leusden-Zuid, of het Anker, de Kingmaschool of de Koningin Wilhelminaschool in Amersfoort. Op die scholen heb ik les gegeven. In het bestuur van een vereniging heb ik nog niet eerder gezeten.

 

Toen zich de vacature bestuurslid-ledenadministrateur aandiende, dacht ik: er is iemand nodig, bestuursleden liggen niet voor het oprapen, dus waarom ik niet. Ik ga het gewoon proberen.

 

Vrijwilliger worden bij de Vrienden van Rusthof zat al een aantal jaren in mijn hoofd. In het verleden had ik oproepen gezien om vrijwilliger te worden in het Rustpunt. Maar toen werkte ik nog en was de combinatie me te veel. Nu ik met pensioen ben, heb ik er tijd voor. Ik vind het fijn om te doen. Mensen geven je het vertrouwen doordat ze hun verhaal aan je willen vertellen zonder risico dat ik dat doorvertel. Ik leer ervan hoe verschillend mensen hun verdriet verwerken.

 

Voor mezelf kom ik niet zo vaak op Rusthof, want ik vind er niet veel ondanks dat mijn eerste kindje er is begraven, mijn ouders, pleegouders en schoonouders er liggen en tal van anderen die ik heb gekend.

Mijn eerste ervaringen als beoogd bestuurslid zijn positief. Er is onderling een goede verstandhouding. Inmiddels hebben de leden mij tijdens de algemene ledenvergadering op 4 april in het bestuur gekozen. Ik heb er alle vertrouwen in.

 

Heleen van den Berge