Grote belangstelling voor herdenking

 

Honderden mensen hebben op zaterdag 4 mei deelgenomen aan de stille tocht van Kamp Amersfoort naar begraafplaats Rusthof.

 

De herdenking van de slachtoffers van de Tweede Wereldoorlog begon met een korte plechtigheid bij Kamp Amersfoort. Begeleid door een tamboer met omfloerste trom en met twee (loco)burgemeesters voorop liep een lange stoet vervolgens via het monument ‘Gevangene voor het vuurpeloton’ naar Rusthof.

 

Daar trok de stoet over het Russisch ereveld en langs de graven van gesneuvelde bevrijders naar het grasveld direct voorbij de ingang. Leusdens burgemeester Gerolf Bouwmeester en Amersfoorts locoburgemeester Willem-Jan Stegeman legden kransen. Burgemeester Bouwmeester hield een indrukwekkende toespraak.

 

Na de twee minuten stilte om acht uur precies konden alle aanwezigen tot slot langs de kransen lopen. Namens onze vereniging waren de penningmeester en de secretaris aanwezig.