Startproblemen bij digitale Nieuwsbrief

Voor het eerst heeft de vereniging Vrienden van de begraafplaats Rusthof een digitale versie van haar Nieuwsbrief verzonden aan die leden van wie het mailadres bekend is. Helaas hebben niet al deze leden de najaarseditie van de Nieuwsbrief onder ogen gekregen.

 

Waarschijnlijk is de Nieuwsbrief in hun spambox (ongewenste reclame) terecht gekomen. De vereniging vraagt deze leden te kijken of hun Nieuwsbrief - die op 11 oktober is verzonden - in hun spambox zit. Is de Nieuwsbrief daarin niet (meer) terug te vinden, dan is het verzoek dit te melden via secretaris@vriendenrusthof.nl. Via dit mailadres kunnen leden hun mailadres aan de vereniging kenbaar maken als zij dat niet eerder hebben gedaan.

 

De vereniging Vrienden van de begraafplaats Rusthof Amersfoort beschikt over alle fysieke adressen van haar leden. Maar niet over hun mailadressen. Bij CBA (Rusthof) zijn deze mailadressen wel bekend. "Maar helaas mag CBA op grond van de privacywetgeving (AVG) deze mailadressen niet aan onze vereniging beschikbaar stellen", stelt voorzitter Ger Hogers van de vereniging Vrienden van de begraafplaats Rusthof Amersfoort vast. "Omgekeerd mag onze vereniging de gegevens van de leden niet met Rusthof delen."

 

De digitale verzending is een onderdeel van de omslag die de vereniging Vrienden van Rusthof maakt van communicatie op papier naar digitale communicatie zoals CBA (Rusthof) die al eerder heeft gemaakt. "Het uitgeven en verzenden van een papieren Nieuwsbrief is duur", legt voorzitter Ger Hogers uit. "We sparen veel drukkosten en verzendkosten uit als we digitaal met onze leden communiceren. Zonder de omslag naar digitale communicatie is het op termijn niet meer mogelijk de vereniging bij een (minimum) contributie van slechts € 6,- per jaar te laten voortbestaan. Overigens kunnen leden en niet-leden vrijwel alle berichten in de Nieuwsbrief al eerder lezen op deze website."