Regen reduceerde bezoek Lichtjesavond

Onder het motto "verbinden doe je samen" heeft het personeel van Crematorium en Begraafplaatsen Amersfoort (CBA) de dag voor kerst tussen 16.00 uur en 19.30 uur op Rusthof de jaarlijkse Lichtjesavond gehouden. Vrijwilligers van de vereniging Vrienden van de begraafplaats Rusthof hebben hen - zoals alle jaren - daarbij geholpen.

 

Het was samen gedenken door lopend langs verlichte paden een lichtje te gaan plaatsen op het graf van een dierbare. Samen gedenken door een bol met een tekst en een lichtje te hangen aan de metalen gedenkboom. Samen luisteren naar het Amersfoortse koor Pebbles en een zangduo. Samen genieten van gratis koffie, thee, chocolademelk en glühwein. En samen doneren voor Hospice Dôme in Amersfoort door € 1,-- te betalen voor een beker erwtensoep of een kaars. Het geheel gaf een gevoel van saamhorigheid tijdens de kersttijd in het delen van verdriet om een dierbare die er niet meer is.

 

Welgeteld 2404 mensen hebben eraan deelgenomen. Als gevolg van flinke regenbuien was het bezoekersaantal lager dan de twee voorgaande jaren toen de bezoekersteller ruim boven drieduizend uitkwam. Mensen die de regen trotseerden bleven minder lang dan in eerdere jaren. Desondanks was, gelet op de omstandigheden, editie 2019 van de jaarlijkse Lichtjesavond op Rusthof een belangrijk moment voor zeer velen.