Grote stadsbus rijdt Rusthof voorbij

 

Opnieuw zijn er klachten over buslijn 19 van vervoersmaatschappij Syntus. Dat vertelde voorzitter Ger Hogers van de vereniging Vrienden van de begraafplaats Rusthof Amersfoort op donderdagmiddag 23 januari tijdens zijn toast op het nieuwe jaar tijdens een zeer geslaagde nieuwjaarsbijeenkomst met de vrijwilligers van de vereniging in Leusden.

 

Sinds het ingaan van de nieuwe dienstregeling op 15 december, rijdt bus 19 een gewijzigde route. Die blijkt zo veel meer passagiers op te leveren dat Syntus heeft besloten behalve de kleinere bussen die eerst kwamen, ook grotere stadsbussen in te zetten. Voor een aantal chauffeurs van deze grotere bussen blijkt het rijden over het parkeerterrein van Rusthof een te grote professionele uitdaging. Bij gevolg komt een aantal bussen niet meer bij de halte op Rusthof. Ook als daar passagiers staan te wachten.

 

Hogers riep de gastvrouwen en gastheren in het Rustpunt op klachten hierover door te geven aan het bestuur. Het bestuur gaat de binnengekomen klachten bundelen, want Syntus reageert op het individueel indienen van een klacht met slechts een standaard briefje. Blijkt het om meer te gaan dan een paar incidenten, dan zal het bestuur daarop actie ondernemen richting gemeente Amersfoort, die opdrachtgever is voor de busverbinding.

 

Tijdens de speech van voorzitter Hogers kwam daarnaast nog een paar interne onderwerpen aan de orde. De secretaris trekt zich om persoonlijke redenen terug uit het bestuur, maar zal wel de Nieuwsbrief, website en Facebookpagina blijven verzorgen. In zijn opvolging als secretaris is - wanneer de algemene ledenvergadering daarmee instemt - al voorzien.