BBQ voor "frontsoldaten"

Voor twintig vrijwilligers - "onze frontsoldaten" in de woorden van voorzitter Ger Hogers - heeft de vereniging Vrienden van de begraafplaats Rusthof Amersfoort een buitengewoon gezellige en smakelijke Coronaproof "wildbarbecue" gehouden. Helaas waren tien vrijwilligers verhinderd of durfden het Coronarisico niet aan.

 

Iedere deelnemer kreeg zaterdag 1 augustus de beschikking over een "eigen" vuurpotje met kolen om zijn of haar saté van ree, wild zwijnworst, wild hamburger of saté van kippendij op gaar te maken. Vrijwilligster Betsy van den Hoek en haar echtgenoot Bert uit Leusden fungeerden als gastvrouw en -heer. Het cateringbedrijf @Bokkie's uit Renswoude had het geheel prima verzorgd.

 

De barbecue diende twee doelen: het onderhouden van de onderlinge band tussen de vrijwilligers en waardering aan hen voor het feit dat zij het bijltje er niet bij neergooien nu de vereniging in slaapstand is. Voorzitter Hogers sprak de hoop uit dat het Rustpunt op de begraafplaats het komend najaar weer open kan gaan. Het is nu voor onbepaalde tijd gesloten vanwege de 1,5 meter-regel. In het Rustpunt biedt de vereniging al meer dan dertien jaar een luisterend oor aan mensen die een graf of een urn hebben bezocht.