Vereniging was slachtoffer van hackers

De digitale dataopslag van onze vereniging is weer bereikbaar en beschikbaar na een hack die we maandag 28 september hebben ontdekt. Als gevolg daarvan waren onze binnengekomen en uitgaande mails onbereikbaar voor de bestuursleden. Dat gold ook voor onze administratie en het archief.

 

Mogelijk zijn onze data in handen gevallen van mensen die er misbruik van willen maken. De gegevens in onze dataopslag zijn steeds encrypted (versleuteld) bewaard, meldt onze ICT-serviceprovider. De kans dat er daadwerkelijk gegevens gebruikt kunnen worden als deze al buitgemaakt zijn is volgens hem zeer klein. Toch vragen we onze leden en vrijwilligers alert te zijn op mensen met slechte bedoelingen.

 

Naar alle leden heeft de vereniging een papieren brief gestuurd met meer gegevens. Van de hack heeft de vereniging een melding gedaan bij de Autoriteit Persoonsgegevens. Van alle mails die u maandag 28 of dinsdag 29 september aan de vereniging hebt gestuurd, heeft het bestuur geen kennis kunnen nemen. Die zijn kwijt. Oudere mails hebben we weer terug. Mails vanaf woensdag 30 september hebben in goede orde ontvangen.

 

Via deze website zullen we onze leden en andere belangstellenden op de hoogte houden.