Links

Rusthof

Aan de Dodeweg in de gemeente Leusden is crematorium en algemene Begraafplaats Rusthof Amersfoort gevestigd. De begraafplaats is aangelegd door en is eigendom van de gemeente Amersfoort, maar ligt in Leusden. De circa 29 hectare grote begraafplaats bestaat onder meer uit een kinderhof, oorlogsgraven en een as-strooiveld. Voor meer informatie over Crematorium en Begraafplaats Rusthof Amersfoort kijk op

www.cba-amersfoort.nl.

Stichting Russisch Ereveld

Op het Russisch Ereveld in Leusden, naast de Amersfoortse begraafplaats Rusthof, liggen 865 oorlogsslachtoffers uit de voormalige Sovjet-Unie begraven. Stichting Russisch Ereveld doet onderzoek naar het lot van deze 865 soldaten. Voor meer informatie over Stichting Het Russische Ereveld kijk op www.russisch-ereveld.nl.

Herinneringslantaarn

In het Rustpunt, de ontmoetingsplek op de begraafplaats Rusthof, liggen nu ook flyers van de Stichting Herinneringslantaarn. Een ieder kan een lichtje doneren voor een dierbare overledene. Op de achterkant van de flyer kunt u lezen hoe u dat kunt doen via de website van de Stichting www.herinneringslantaarn.nl.

Stichting Dodenakkers

Stichting Dodenakkers.nl wil inzicht geven in de funeraire cultuur in Nederland. Dit doen ze door regelmatig beschrijvingen en artikelen op de website te plaatsen. Dit gebeurt door bijdragen van vaste medewerkers, maar ook door de bijdrage van gastauteurs. Voor meer informatie over Stichting Dodenakkers.nl kijk op www.dodenakkers.nl.

Uitvaart.nl

Door een toenemende vraag over de mogelijkheden op uitvaartgebied, is de website uitvaart.nl opgericht. Het doel van Uitvaart.nl is tweeledig: enerzijds de profilering van de uitvaartbranche als moderne branche die op eigentijdse manier de communicatie over uitvaart wil stimuleren en normaliseren; anderzijds de consument een zo volledig mogelijk beeld geven van het aanbod op het gebied van terminale zorg, uitvaartzorg en nazorg en de mogelijkheden die de wet daarbij biedt. Voor meer informatie kijk op www.uitvaart.nl.

Oorlogsgravenstichting

De Oorlogsgravenstichting gedenkt ongeveer 180.000 Nederlandse oorlogsslachtoffers. Al deze slachtoffers hebben een verhaal. De Oorlogsgravenstichting gelooft dat het vertellen van deze verhalen bijdraagt aan het besef dat vrede, vrijheid en veiligheid niet vanzelfsprekend zijn. Voor meer informatie over de Oorlogsgravenstichting kijk op www.ogs.nl.


Bekende overledenen

De samenstellers van de website van Bekende Dode Nederlanders doen vrijwel dagelijks onderzoek naar de levens, het overlijden en de laatste rustplaats van bekende Nederlanders. Het doel van de organisatie is om met hun website dierbare Bekende Nederlanders te herinneren, respect te tonen voor wie zij waren en bovenal nimmer het cultureel erfgoed van hun laatste rustplaats verloren laten gaan. Voor meer informatie kijk op www.bekendedodenederlanders.com.

 

Foto's website

De vereniging heeft twee vrijwillige huisfotografen die de mooiste plekken op de begraafplaats in beeld brengen. Gerard Kamp en Mieke Wegerif. Zij verzorgen ook de foto's op deze website en de Nieuwsbrief die de vereniging uitgeeft. Voor meer informatie over hen: zie www.gerardkampfotografie.nl en www.lifetimefotografie.nl